Известие

Collapse
No announcement yet.

Кабел под седалката

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кабел под седалката

Здравейте колеги, вчера с учудване открих че от доло на седалката до шофьора влиза един кабел. Нямам нагреватели на седалките, някой има ли идея за какво е тоя кабел в нея?
    Alfa 2.4 JTD

"кантар" на AirBag-a
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Извинявай ама какво ще рече това??
      Alfa 2.4 JTD

Comment

Отчита дали има тежест(човек) на пасажерската седалка.
        Ако при удар се наложи отваряне на възд.възглавница и кантара отчита, че няма пътник = няма да отвори възглавницата и обратно...
        ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

и при мен го има тоя кабел, но никъде не е вкаран. идва някаде от пода и така си стои свободен
          sigpicAlfa 156 1.8 TS '00

Comment

Първоначално публикувано от Stefan84
            и при мен го има тоя кабел, но никъде не е вкаран. идва някаде от пода и така си стои свободен
            Ако пасажерския air bag ти е вкл. (виж отстрани на таблото), а "кантара" изключен би трябвало да ти свети на таблото контролната
            лампа за възд.възглавница ....., тоест не можеш да разчиташ, че ще се отвори в случай на нужда.
            ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

И аз се чудих за какво е тоя кабел. Поне нищо не пищи ако не си сложиш колана.
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD 140 h.p. 2002 г.

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
                Първоначално публикувано от Stefan84
                Ако пасажерския air bag ти е вкл. (виж отстрани на таблото), а "кантара" изключен би трябвало да ти свети на таблото контролната
                лампа за възд.възглавница ....., тоест не можеш да разчиташ, че ще се отвори в случай на нужда.
                На диагностика ми показа, че шофиорския airbag не работи
                а тоя кабел къде трябва да влиза, че не откривам никви входове под седалката

Comment

сега го поразгледах по обстойно това кабелче и забелязох, че няма каде да се вкара , а накрая на кабела има нещо като датчик на такова ми прилича и най - вероятно то изчислява някви килограми ала бала

Comment

Това си е кабела който контролира АърБега...кантари на нашите няма.
                    sigpic
                    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

KGB, направо ме успокои, бях се шашнал, че тоя кабел никъде не се закача. 10х
                      Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

А под шофьорската седалка кабела за какво е?Тънък сив кабел ,около 30см, единия му край никъде не отива...оня ден го забелязах.
                        Alfa 156
                        ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                        sigpic

Comment

Working...
                        X